Hoe het allemaal begon met Moosa Natuurzeep

Beste zeepliefhebber,

Al enige tijd maak ik met veel plezier zeep en wat begon als een hobby is door de stimulans uit mijn omgeving uitgegroeid tot MOOSA Natuurzeep. MOOSA staat voor ‘mooi samen’ want samen met de kracht van de natuurlijke ingrediënten ontstaat er iets moois. Voor de zepen gebruik ik namelijk alleen maar natuurlijke, bij voorkeur biologische ingrediënten. Beslist geen palmolie, geen kunstmatige geur-, kleurstoffen of andere synthetische stoffen. Alle ingrediënten zijn puur natuur en het liefst afkomstig van heel dichtbij. Zo gebruik ik de kruiden en bloemen uit Moestuin Leyduin.

Buitenplaats Leyduin bevindt zich op loopafstand van ons huis. Ik wandel er regelmatig en verwonder mij elke keer over de schoonheid van het gebied. Het afwisselende landschap heeft iets gracieus en het geeft mij elke keer weer een boost energie. Het idee om door te gaan met zeep zieden is tijdens zo’n wandeling ontstaan.

Moestuin Leyduin is een paradijsje in het wandelgebied van Buitenplaats Leyduin. Al een paar jaar zijn we een van de enthousiaste deelnemers van deze moestuin. Op Moestuin Leyduin worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Al het zaad, plantgoed, compost en mest is biologisch. En een geweldige bron van kruiden, planten en bloemen voor de MOOSA Natuurzepen.

Voor ons is zuinig zijn op het milieu een manier van leven geworden. Dit doen we op verschillende manieren waaronder minimaal plastic gebruik en het bewust scheiden van ons afval. De verhalen over de schade van plastic voor natuur en dieren gaan ons aan het hart. MOOSA Natuurzeep draagt haar steentje bij aan het streven naar minder plastic flessen en verpakkingen voor zeep en shampoo. De MOOSA Natuurzepen zijn dan ook geheel plasticvrij.

Veel plezier met je MOOSA Natuurzeep!